Supplementen van Eqology

Supplementen voor een optimaal functioneren van lichaam en geest

Hetzelfde geldt voor het inzetten van Magnesium, Omega 3/6 en vitamine D3 en K2. Ook deze zijn belangrijk voor het goed functioneren van lichaam en geest. Om te controleren hoe de verhouding van vetzuren in je bloed is, neem ik een bloedtest door middel van een vingerprik af. Het bloed wordt geanalyseerd in een Noors laboratorium. Uit deze waarden kunnen wij veel informatie halen over de verhouding tussen omega 3 en 6 in de rode bloedcellen. Het is een goede manier om te achterhalen of je voldoende omega 3 vetzuren binnenkrijgt. Door te testen, weet wat je beginwaarden zijn en wat de waarden zijn na 5 maanden met gebruik van de supplementen.  

Omega 3 in het kort

Je lichaam maakt zelf geen omega 3 vetzuren aan. Je celmembraan, de muur om je cel die voedingsstoffen doorlaat en afvalstoffen tegenhoudt, bestaat onder andere uit omega 3 vetzuren. Als je celmembraan niet goed werkt, wordt bijvoorbeeld de omega 3 uit vis niet opgenomen, maar plas je deze weer uit. Je kan je moe voelen en merken dat je lichaam niet optimaal functioneert. Je kunt last krijgen van je darmen, je gewrichten of je herstelt moeizaam na een sportprestatie. Door een bloedtest af te nemen, weet je hoe gezond je cellen zijn en je of voldoende omega 3 vetzuren binnenkrijgt via je voeding of supplementen. Ook weet je door middel van een bloedtest of je te veel ontstekingsbevorderende vetzuren binnenkrijgt, zoals omega 6. Een gezonde balans tussen omega 3 en 6 is daarom heel belangrijk. Het is goed voor het functioneren van het hart, je hersenen en je ogen hebben er baat bij en het ondersteunt je immuunsysteem. Een goede gezondheid begint bij gezonde cellen. Darman werkt met zuivere en hoogwaardige omega 3 supplementen van het merk Eqology om je gezondheid te verbeteren.

Vitamine K2 en D3 zijn belangrijke aanvullingen bij Omega 3

Vitamine K2 helpt bij het gezond houden van je bloedvaten. Naarmate je ouder wordt krijg je stuggere bloedvaten door verlies aan elasticiteit of door verkalking van de bloedvaten. Vitamine K2 helpt om het overtollige calcium naar de botten te transporteren en vitamine K2 werkt hierbij nauw samen met vitamine D3. Vitamine D3 zorgt voor een goede opname van calcium in het lichaam. Vitamine K2 zorgt ervoor dat de stof niet achterblijft in zachte weefsels zoals de bloedvaten, maar wordt opgenomen in de botten. Op deze manier gaat vitamine K2 in combinatie met vitamine D3 aderverkalking en botontkalking tegen.

Vitamine K2 wordt in zeer beperkte mate aangemaakt in onze darmen en komt maar in zeer kleine hoeveelheid voor in ons westerse dieet. Hierdoor ontstaat er een tekort aan vitamine K2. Het gebruik van een hoogwaardige vitamine K2 en D3 als supplement is dus geen overbodige luxe. De combinatie van omega 3 vetzuren, vitamine K2 en D3 is heel belangrijk om weg te blijven van de grote volksziekte, hart en vaatproblemen. Vitamine K2 en D3 zorgt dus voor een gezonde bloedsomloop, hart en vaat conditie, gezonde botten en het goed functioneren van het immuunsysteem. Maar let erop dat je een zuiver en volwaardig vitamine K2 en D3 supplement kiest en laat wellicht eerst je bloedwaarden bepalen.

Waarom Eqology?

Eqology is een prachtig merk met een uitstekende kwaliteit aan producten van pure zuivere olie van wilde vis. Bij het nemen van omega 3 is het belangrijk dat de EPA en DHA waarden hoog zijn. In normale olie is deze verhouding laag. Omdat Eqology hun MSC vis vangt in de koudste wintermaanden in Noorwegen en deze direct op de boot verwerkt wordt, is de kwaliteit optimaal en ontstaat er geen oxidatie. Er zijn geen toxische stoffen aanwezig in de producten door het koude water. Ook is er omega 9 toegevoegd bij de omega 3 Pure Artic Oil. Bij het nemen van omega 3 is het belangrijk dat je omega 9 binnenkrijgt, omdat het zorgt voor het beter opnemen van omega 3 in je lichaam. Eqology heeft een eenvoudige bloedtest ontwikkelt om de verhouding aan vetzuren in je bloed te meten. 

 Waarom zijn collageen en vitamine C zo belangrijk?

Collageen houdt letterlijk alle weefsels en organen in ons lichaam bij elkaar door middel van je bindweefsel. Tot je 25ste maakt je lichaam doorgaans voldoende collageen aan, daarna loopt de aanmaak van collageen langzaam terug. Dit is te merken aan een slappe, dunne gerimpelde huid, broze nagels en slap haar, maar ook slappe gewrichten en verzwakte bloedvaten zoals spataderen en couperose. Het is dus belangrijk om je collageen aanmaak op peil te houden. Dit doe je door regelmatig te bewegen, gezond te eten en een goede balans te vinden tussen stress en ontspanning. Je darmen zijn ook enorm gebaat bij een goede collageen status in je lichaam. Collageen zorgt voor een stabiele en gezonde darmwand waardoor je minder snel last hebt van voeding intoleranties en ontstekingen. Enorm belangrijk dus om naast je dagelijkse voeding een tekort aan te vullen met een volwaardig collageen supplement. Voor de vorming van collageen is vitamine C heel belangrijk. Zonder voldoende vitamine C lukt het niet om collageen te vormen en daarnaast beschermt vitamine C de afbraak van collageen. Het is raadzaam om naast de collageen suppletie ook de volspectrum omega 3 en vitamine K2, D3 en C te gebruiken. Op deze manier ben je zeker van een gedegen aanpak om je gezondheid naar een optimaal niveau te brengen.

De EQ Vegan Shake, een complete maaltijd.

Een gezond maaltijd bevat eiwitten, koolhydraten en de juiste vetten. Een complete maaltijd is een maaltijd die alle voedingsstoffen bevat voor de cellen en weefsels in je lichaam. Soms lukt het niet om gezond te eten en voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen. Eiwitten zijn de bouwstenen voor ons lichaam. Met de 9 essentiële aminozuren, die je alleen via voeding binnenkrijgt, kun je alle eiwitten aanmaken die je nodig hebt om goed te kunnen functioneren. De EQ Vegan Shake is een exclusieve blend van 100% plantaardige eiwitten uit bruine rijst, erwten en quinoa. Daarnaast bevat het 48% aan vezels, mineralen en vitamines uit Bowbat. De EQ Vegan Shake bevat alle 9 essentiële aminozuren in de juiste verhouding die zorgen voor een optimale opname en vorming van de benodigde eiwitten. Zo kun je de Vegan Shake inzetten als aanvulling, een gezonde maaltijd voor onderweg, op je werk of na het sporten. Tevens heb je een eenvoudige oplossing om je gewicht te optimaliseren of spiermassa aan te maken.  Het draagt bij aan een gezonde spierfunctie en het herstellen van je weefsels. Tevens draagt de Vegan Shake bij aan sterke tanden en botten doordat het verlies van botmineraal wordt tegengegaan, hierdoor verklein je het risico op botbreuken als gevolg van botontkalking. Voor een goede hersenfunctie en het hormoonsysteem heeft Vegan Shake ook een gunstige werking. Het is dus heel zinvol om deze unieke eiwitten toe te voegen aan je dagelijks dieet. De EQ Vegan Shake is geschikt voor iedereen, maar door de unieke en plantaardige samenstelling in het bijzonder geschikt voor mensen met een vegan leefstijl.

 EQ Essential, een compleet supplement. 

Voeding dat rijk is aan een verscheidenheid aan voedingsstoffen is de sleutel naar een lang leven en een optimaal gezondheid. Zelfs mensen die bewust bezig zijn met hun voeding en gezondheid vinden het moeilijk om voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen. De vloeibare drank van EQ Essential is een compleet supplement met krachtige eigenschappen voor dagelijks gebruik. Het bevat een volledige reeks aan vitaminen en mineralen en is rijk aan antioxidanten. De plantaardige mix aan voedingsstoffen zoals mangosteen extract, aasaie, aloë vera, flavanoida uit bosbessen en groene thee extract hebben een ontstekingsremmende werking en ondersteunen het immuunsysteem. EQ Essential draagt bij aan het energiemetabolisme en verminderd vermoeidheid. De vitaminen en mineralen van EQ Essential gaat cel schade tegen doordat het de vorming van rode bloedcellen en hemoglobine ondersteunt. Hierdoor kan het zuurstof en ijzertransport in je lichaam goed verlopen. Deze vloeibare vitamine drank heeft een natuurlijke, volle, zoete smaak en is geschikt voor iedereen vanaf 1 jaar. 

EQ Nordic Energy Booster, haal het beste uit jezelf. 

De EQ Nordic Energy Booster is een unieke samenstelling van actieve vitaminen en mineralen die bijdragen aan het behoud van energie en een goed functionerend immuunsysteem. Sommige mensen zijn gezonder, leven langer en verouderen langzamer. Dit komt voor een groot deel omdat ze een tekort in hun voeding voorkomen. Voeding dat rijk is aan voedingsstoffen is de sleutel naar een lang leven en een optimale gezondheid. De EQ Nordic Energy Booster is een compleet supplement met krachtige eigenschappen voor dagelijks gebruik. Het bevat een reeks volledige vitaminen en mineralen en is rijk aan antioxidanten. De unieke mix van onmisbare voedingsstoffen zoals magnesium, vitamine C, jodium, zink, B vitamine en antioxidanten uit zwarte bessen en bosbessen. Deze vitaminen en mineralen hebben een energie bevorderende werking en ondersteunen het immuunsysteem. Het draagt bij aan een normale spierfunctie, het optimaal functioneren van je zenuwstelsel en het verminderen van vermoeidheid. Vergeet ook niet de werking voor je brein met al haar mentale functies als concentratie en leervermogen. Kortom de EQ Nordic Energy Booster is onmisbaar als aanvulling op je dagelijkse voeding en bij een gezonde leefstijl. 

De producten van Eqology, een onmisbare aanvulling 

Kortom, Eqology heeft producten waarin de meest beschermende voedingsstoffen uit het beste supervoedsel ter wereld in optimaal balans worden gecombineerd. Voor een ultieme werking combineer je de EQ Vegan Shake, de EQ essential, of Nordic Energy Booster met de EQ Pure Artic Oil en vitamine K2 en D3. Op deze manier weet je zeker dat jouw supplementen perfect op elkaar zijn afgestemd. De producten zijn onmisbaar als aanvulling op je dagelijkse voeding bij een gezonde leefstijl. Je gaat je energieker voelen én je voorkomt symptomen en klachten die voortkomen uit een disbalans in je voeding.